Provar den gärna igen men med lite roligare fisk... torsk eller spätta blir det nog...
Färgprakt!! |
- 600 g vit fisk (t ex sej, torsk eller hoki)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 st Paprikor i olika färger
- 1 stor Purjolök
- 2 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 2 st Fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
- 4 msk Sweet chilisås
- Salt
- Smör till stekning
- Skala och hacka vitlöken
- Kärna ur paprikan och skär i grova bitar
- Skölj och strimla purjolöken
- Hetta upp smör i en stor panna eller gryta
- Fräs grönsakerna tills de är mjuka ca 5 minuter
- Häll i vatten och grädde
- Tillsätt buljongtärning/fond och sweet chilisås (ta lite i taget och smaka dig fram)
- Låt det koka upp
- Smaka av med salt
- Skär fisken i bitar ca 3x3 cm
- Lägg i fisken och lägg på ett lock
- Låt sjuda 3-5 minuter
Servera med ris och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar