tisdag 2 oktober 2012

Köttfärsomelett

En snabb vardagsrätt som passar bra när middagen ska stå på bordet helst nyss...

Lyxa till med lite goda grönsaker och tillbehör... Ångkokade grönsaker och kanske lite vitkål...

Färs
  • 500 g Köttfärs
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Vatten
  • 2 msk Tomatpuré
  • Färsk timjan
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning

Omelett
  • 4 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Oregano
  • Smör eller olja till formen

"Topping"
  • 1 dl Grädde
  • ½ dl Creme Fraiche
  • 2 dl riven Ost
  • 10 cocktailtomater (eller 3-4 vanliga)
Gör så här

  • Starta ugnen på 200°
  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
  • Bryn lök och vitlök
  • Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomlagad
  • Salta och peppra
  • Häll på vatten
  • Tillsätt tomatpuré och rör runt
  • Strö över färsk timjan
  • Låt puttra tills vätskan kokat bort
  • Vispa äggen med grädde och oregano
  • Smöra eller olja in en ugnsfast form
  • Häll omeletten i formen
  • Gratinera i ugnen 8-10 minuter
  • Blanda samman grädde, creme fraiche och ost
  • Skär tomaterna i halvor (eller stora tomater i skivor)
  • Tag ut omeletten ur ugnen
  • Höj temperaturen till 225°
  • Bred ut färsen på omeletten
  • Häll över "toppingen"
  • Fördela tomaterna överst
  • Ställ tillbaka i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och får lite färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar