Kan serveras varm som kall, beroende på vad du ska ha den till.
- 4 Kycklingfiléer (ca 500 g)
Saltlag
Kycklingen i saltlag |
- 1 liter Vatten
- 4 msk Salt
- 1½ msk Socker
- 1 cm Ingefära
- 1 Lagerblad
- 1 tsk Rosmarin
- 1 tsk Timjan
Till kokning
- 1 liter Vatten
- 1 Hönsbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- Blanda alla ingredienser till saltlagen i en kastrull
- Koka lagen i 5 minuter
- Låt lagen svalna
- Lägg i kycklingfiléerna
- Sätt på ett lock och låt stå svalt ett dygn
- Häll bort lagen
- Koka upp vattnet med buljongtärningen (eller fonden)
- Lägg i filéerna och koka under lock ca 15 minuter
Skär upp och servera kycklingen varm eller låt svalna och ställ in i kylen för att serveras kallt. Kycklingen kan då förberedas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar