Enkel och snabb, inte så många ingredienser men när de fick stå och puttra tillsammans blev resultatet strålande!
4 pers
- 900 g Kycklingfilé
- 3 st paprikor (välj färg själv...)
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 Gul lök
- 1 burk Hela tomater (ca 400 g)
- 2 msk Tomatpuré
- Kycklingbuljong eller fond (motsvarande 1 tärning)
- Chiliflakes (eller chilipulver)
- Paprikapulver
- Salt och Peppar
- Olja till stekning
- Skär paprikan i stora bitar ca 2x2 cm
- Skala och finhacka löken
- Lägg paprika och lök åt sidan
- Skär kycklingen cm stora bitar
- Hetta upp olja i en gryta
- Stek kycklingen i omgångar i grytan
- Salta och Peppra
- Lägg den stekta kycklingen åt sidan
- Häll lite mer olja i grytan och fräs lök
- Pressa ner vitlök i grytan
- Låt fräsa några minuter
- Häll ner kycklingen
- Tillsätt de hela tomaterna, tomatpuré och buljong
- Mosa sönder de hela tomaterna något
- Krydda med lite chili och paprikapulver
- Låt puttra under lock ca 20 minuter
- Rör i grytan då och då
- Häll ner paprikabitarna
- Smaka av allt med salt och peppar
- Låt grytan puttra några minuter tills paprikan blivit lite mjuk
Serverades tillsammans med bulgur och sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar