Basilika, soltorkade tomater och vitlök är verkligen några av de många favoriterna i köket!
4 port
- 1 sats Gnocchi (klicka här för recept)
Nykokt gnocchi |
- 1 kruka Basilika
- 1 Vitlöksklyfta
- 16 st Soltorkade tomater (i olja)
- ½ dl grovriven Parmesanost
- 1 dl Olivolja
- 250 g Haricots Verts
- ½ dl finriven Parmesanost
- Salt och Peppar
- Mixa basilikan, vitlöken, den grovrivna osten, 8 tomater och olja
- Smaka av med salt och peppar
- Finstrimla resterande 8 tomater och lägg åt sidan
- Koka (eller ångkoka) bönorna i lättsaltat vatten i några minuter (känn med en potatissticka, de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar)
- Baka ut gnocchin
- Lägg bönorna på ett stort fat
- Strö över de strimlade tomaterna
- Koka gnocchin i samma vatten du använt till bönorna
- Fördela den nykokta gnocchin över bönorna
- Klicka ut basilika/tomatröran
- Vänd runt alltsammans försiktigt
- Strö över finriven parmesan
Servera omgående tillsammans med en god och matig sallad!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar