När det är bra pris på körsbärstomater brukar jag slå till på några askar extra. Har nämligen kommit på att de blir kanongoda att lättorka i ugn!!
De ska inte bli så torkade som de man köper i burk eller i påse utan ett litet mellanting mellan färska och torkade. Smaken intensiferas och ändå får man en saftig tomatbit!! Det bästa av två ;)
Helt underbara att bara blanda ner i salladen! Eller använda i matlagningen... Eller bara ställa fram i en liten skål på bordet till middagen som ett gott litet tillbehör!
De ska inte bli så torkade som de man köper i burk eller i påse utan ett litet mellanting mellan färska och torkade. Smaken intensiferas och ändå får man en saftig tomatbit!! Det bästa av två ;)
Helt underbara att bara blanda ner i salladen! Eller använda i matlagningen... Eller bara ställa fram i en liten skål på bordet till middagen som ett gott litet tillbehör!
Har upptäckt att jag har ganska många recept som inkluderar soltorkade tomater så nu får de till och med en egen länk (klicka här för att komma dit).
- Olivolja
- Flingsalt
Gör så här
- Starta ugnen på 100°
- Skölj och dela tomaterna på hälften
- Lägg med snittytan uppåt i en ugnsfast form
- Ringla över lite olivolja
- Strö över lite flingsalt
- Ställ in i ugnen
- Låt ugnsluckan vara lite på glänt, (jag brukar stoppa in en vinkork eller ett grytunderlägg så det blir en glipa) så att fukten från tomaterna kan vädras ut
- Låt stå i ugnen några timmar, tills de krympt ihop något
Jag har provat att torka olika länge och de blir godare och godare desto längre de får stå...
men ibland finns inte tiden och då får man ta så länge man hinner...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar