tisdag 11 september 2012

Rimmad kyckling

Hittade ett recept på kyckling som blev fantastiskt saftigt. Jag använde kycklingen i en pastasallad men passar lika bra på buffébordet eller tillsammans med nykokt potatis och en kall örtsås...
Kan serveras varm som kall, beroende på vad du ska ha den till.

  • 4 Kycklingfiléer (ca 500 g)

Saltlag
Kycklingen i saltlag
  • 1 liter Vatten
  • 4 msk Salt
  • 1½ msk Socker
  • 1 cm Ingefära
  • 1 Lagerblad
  • 1 tsk Rosmarin
  • 1 tsk Timjan

Till kokning
  • 1 liter Vatten
  • 1 Hönsbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
Gör så här
  • Blanda alla ingredienser till saltlagen i en kastrull
  • Koka lagen i 5 minuter
  • Låt lagen svalna
  • Lägg i kycklingfiléerna
  • Sätt på ett lock och låt stå svalt ett dygn
  • Häll bort lagen
  • Koka upp vattnet med buljongtärningen (eller fonden)
  • Lägg i filéerna och koka under lock ca 15 minuter

Skär upp och servera kycklingen varm eller låt svalna och ställ in i kylen för att serveras kallt. Kycklingen kan då förberedas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar