torsdag 6 september 2012

Kycklingburgare

Såklart godast på grillen men idag fick det bli stekpanna och ugn, och det är inte fy skam det heller.
Gör oftast mina kycklingburgare på finhackad kycklingfilé men idag hade jag sprungit på lite kycklingfärs till bra pris, så då slapp jag hack-momentet





8 burgare á 100 g st

  • 800 g Kycklingfärs (eller filé)
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200° (jag använde ugn för att steka klart burgarna och hålla dem varma till servering)
  • Finhacka kycklingen (eller mal)
  • Lägg "färsen" i en bunke
  • Salta och peppra
  • Blöt händerna och forma smeten till platta burgare
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Stek burgarna på hög värme på båda sidor
  • Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen för färdigstekning (och varmhållning)
Vid bordet fick alla bygga sin egen burgare med sallad, gurka, tomater, ost, dressing, ketchup, senap och brieost (just brien blev riktigt gott på!)
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar