fredag 28 september 2012

Smörstekt vitkål

Ett favorittillbehör härhemma just nu!! Vitkålen är bäst just nu, färsk och god och lätt att hitta lokalodlad kål till bra priser!
Ett snabbt tillbehör till maten eller istället för en grönsallad.

Har i veckan ätit till både chili con carne och kreolska räkgryta och den söta, spröda smaken som kålen får passade klockrent till de båda!!

Finstrimlad kål

  • Vitkål
  • Smör
  • Flingsalt
Gör så här
  • Finstrimla kålen
  • Hetta upp smör i en panna (var försiktig så smöret inte bränns)
  • Lägg ner kålen och sänk värmen
  • Fräs kålen under omrörning på ganska låg värme i några minuter
  • När kålen blir mjuk och blank är den klar
  • Servera med en nypa flingsalt
Kålen ska inte få färg utan endast bli mjuk och blank men ändå behålla ett visst tuggmotstånd
(...tycker jag)
 
Lättstekt, blank och lite mjuk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar