tisdag 2 februari 2016

Kycklingköttfärssås

En god pastasås att variera sig med när köttfärssås är en favorit i huset...
 
Tisdag, klockan är mycket och schemat för veckan är fullbokad så jag fattar mig kort, här kommer receptet:
 
  • 500 g kycklingfärs (eller hönsfärs)
  • 1 pkt bacon
  • 1 st rödlök
  • 1 förp krossade eller passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning (valfri sort, kyckling/kött/grönsak)
  • Salt och peppar
Gör så här
  • Skär bacon i tunna strimlor
  • Lägg bacon i en stekpanna/gryta och värm försiktigt upp den så det inte bränns
  • När baconet börjar släppa fett kan värmen höjas
  • Stek baconet tills det fått lite färg
  • Lägg baconet åt sidan men spar fettet i pannan
  • Bryn färsen i baconfettet
  • Finhacka löken och låt den fräsa med i färsen
  • Lägg tillbaka baconet i pannan/grytan
  • Tillsätt tomater, vatten och buljong
  • Koka upp och låt koka ca 10 minuter
  • Smaka av med peppar och ev. salt
 
Servera med valfri pasta
eller med smörstekt blomkål som i detta fallet...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar