söndag 14 februari 2016

Nudelsallad med jordnötssås

En enkel och mycket god anrättning med asiatiska smaker. Hela köket doftar av ingefära, jordnötter och vitlök... Asiatiskt brukar vara min mans specialitet och jag har något mer att lära, men idag satte jag den :-)
 
Går att servera vegetariskt eller som jag gjorde idag tillsammans med grillad kyckling.
Barnen fick en egen skål med naturell sallad och såsen bredvid.
 
  • Nudlar
  • Morötter
  • Gurka
  • Salladslök
  • Salladsärtor (suger snaps eller sockerärtor)
  • Paprika
  • ev. kyckling
 
Till såsen:
  • ½ dl Jordnötssmör
  • ¼ dl Soya
  • ¼ dl Risvinäger
  • 1 tsk Sesamolja
  • 2 tsk Sriracha
  • ¼ dl Vatten
  • 1 tsk finhackad Ingefära
  • 2 st finhackade/pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk brunt socker
Gör så här
  • Mät upp alla ingredienser till såsen i en bunke
  • Vispa till en slät sås
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen
  • Finstrimla grönsakerna
  • Lägg nudlar och grönsaker i en bunke
  • Häll över såsen och blanda runt
  • Ställ svalt innan servering

 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar