onsdag 6 januari 2016

Kolaglass

Har verkligen fastnat för mitt glassrecept som jag kört med sen i somras... Har en grund och nu smaksätter jag den experimentellt med allt jag kommer på ;-)
 
Till nyår blev det dessert härhemma som blev riktigt lyckad, inspirerad av en favorit banoffee paj... i 2016 års tappning :-)
 
En del i desserten var såklart glassen och här kommer receptet.
Var ute i god tid dock, då det är lång koktid och lång frystid...
 
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 5 dl Vispgrädde
  • 500 g Rysk yoghurt
Gör så här
  • Tag bort etiketten från den oöppnade konservburken (den kondenserade mjölken)
  • Lägg burken oöppnad i en kastrull fylld med vatten
  • Koka burken ca 2½ timme (du kan behöva fylla på med vatten under tiden då den dunstar)
  • Tag kastrullen från plattan och kyl burken med kallt vatten
  • Låt burken svalna något innan du öppnar den, i burken har du nu en härlig kolasås
  • Blanda den avsvalnade kolasåsen med yoghurten
  • Det gör inget om det inte blir helt blandat, små samlingar av kolasås gör glassen ännu mer ljuvlig
  • Vispa grädden hårt
  • Vänd försiktigt ner grädden i yoghurt/kolan
  • Häll i en fryssäker burk, täck med plast eller lock
  • Frys glassen i minst 4 timmar
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar