Var ute i god tid dock, då det är lång koktid och lång frystid...
- 1 burk kondenserad mjölk
- 5 dl Vispgrädde
- 500 g Rysk yoghurt
- Tag bort etiketten från den oöppnade konservburken (den kondenserade mjölken)
- Lägg burken oöppnad i en kastrull fylld med vatten
- Koka burken ca 2½ timme (du kan behöva fylla på med vatten under tiden då den dunstar)
- Tag kastrullen från plattan och kyl burken med kallt vatten
- Låt burken svalna något innan du öppnar den, i burken har du nu en härlig kolasås
- Blanda den avsvalnade kolasåsen med yoghurten
- Det gör inget om det inte blir helt blandat, små samlingar av kolasås gör glassen ännu mer ljuvlig
- Vispa grädden hårt
- Vänd försiktigt ner grädden i yoghurt/kolan
- Häll i en fryssäker burk, täck med plast eller lock
- Frys glassen i minst 4 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar