Sommaren 2015 kommer att minnas i grill-minne som sommaren vi grillade flankstek, tror att vi är uppe i 5 gånger hittills... Flankstek med rub, på samma sätt varje gång... bara för att det är så fasligt gott :-)
Går säkert att använda den här rubben till vad som helst, är lite sugen på att testa på kyckling, men det får vi se när och om det blir av :-)
(till ca 700 g kött)
- ½ msk Svartpeppar
- 1½ msk Rökt paprikapulver
- 2 tsk Senapspulver
- 1 msk Flingsalt
- 1 tsk Råsocker eller Farinsocker
- 1 msk hackad Persilja
- 1 riven vitlöksklyfta
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser i en skål eller mortel
- Torka av köttbiten med papper (jag gör alltid det, oavsett om jag ska steka eller grilla, det ger en bättre yta)
- Gnid in rubben i köttet på båda sidor
- Grilla
![]() |
Fotot är lånat från min Instagram Följ köket på Instagram, i ditt kök... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar