tisdag 28 juli 2015

Glaserad lök

Fick inspiration till detta enkla men ack så fantastiska tillbehör, tackar för inspirationen genom att dela med mig vidare av denna delikatess :-)  Extra kul att tillaga på egenodlad lök :-)

Du kan såklart lägga till en örtkrydda tex timjan, för mer smak men för mig räcker det med bara salt...


  • Lök
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

  • Starta ugnen på 175°
  • Skala och klyfta löken, skär i halvor om det är små lökar
  • Ringla olivolja i botten på en ugnsfast form
  • Lägg löken med snittytan nedåt i formen
  • Ringla över ytterligare olivolja
  • Krydda med rikligt med flingsalt
  • Baka i ugnen i ca 15 minuter beroende på lökens storlek
  • Tag bort det yttersta lagret på löken som blir något hårt och torrt i ugnen, resterande lager ska vara alldeles blanka och näst intill genomskinliga, då är de klara.
Idag blev det tillbehör till en
 vegetarisk pastasås med färsk pasta


Avnjut som tillbehör till vad som helst :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar