torsdag 31 oktober 2013

Fläskfilégratäng med svamp

Middagen i ugnen när man kommer hem från jobbet!! Det är lyx :-) Nu hade jag förmånen att ha någon hemma som lagade maten när jag jobbade, annars är det här en bra rätt att förbereda när middagen ska ska "svepas ihop" snabbt.
Förstek fläskfilén och rör ihop såsen så har du bara ett moment kvar.


  • 1 st (ca 500 g) Fläskfilé 
  • ca 10 st Champinjoner
  • 1 Gul lök
  • 1 näve torkade Trattkantareller (välj själv om du har stora eller små nävar)
  • 2½ dl Grädde 
  • 1 dl Sweet Chili sås
  • 1-1½ msk Worcestersås
  • 1 dl grovt riven Ost
  • Salt och Peppar
  • Smör till stekning

Gör så här

  • Starta ugnen på 175°
  • Putsa fläskfilén
  • Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna (om fläskfilén är stor/lång kan du dela den på hälften)
  • Bryn köttet i stekpannan så det får fin yta runt om
  • Salta och Peppra rikligt
  • Lägg köttet åt sidan
  • Blanda grädde med sweet chilisås och worcestersås
  • Finhacka löken
  • Skär champinjonerna i grova bitar
  • Smula eller mortla trattkantarellerna
  • Behåll samma stekpanna, hetta upp ytterligare lite smör
  • Fräs löken
  • Tillsätt champinjonerna och de smulade trattkantarellerna
  • Fräs svampen så den får lite färg
  • Tag lök/svampen från värmen
  • Skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor
  • Lägg skivorna i en ugnsfast form
  • Bred över lök/svampen
  • Häll över gräddblandningen
  • Gratinera i ugnen 35-40 minuter
  • Efter halva tiden strör du på osten överst 


Servera tillsammans med förslagsvis ris och grönsaker
...bilderna och jag är inte kompisar idag heller... 
eller det är uppladdningen jag ska skylla på...
Ni får kolla på facebook-sidan om ni vill ha bild :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar