lördag 21 september 2013

Apelsinsaft

Vet inte riktigt varför det tog så lång tid innan jag kom på att jag kunde göra egen apelsinsaft genom att modifiera citronsaften... men nu har jag gjort det i alla fall och det är verkligen inte sista gången!!

Känns ganska skönt att servera saft som jag vet exakt vad den innehåller, inga konstigheter eller märkliga E-ämnen... Förvisso en hel del socker, men då får man väl helt enkelt bara servera saft när det är fest. God blev den i alla fall och barnen fick vara med och hjälpa till vilket alltid är uppskattat :-)




  • 4 Apelsiner
  • 5 dl Strösocker
  • 1 liter Vatten
  • 4 msk Citronsyra

Gör så här

  • Skala apelsinerna
  • Koka upp vattnet
  • Blanda apelsinskal med socker och citronsyra
  • Häll över det kokande vattnet
  • Rör runt så sockret löser sig
  • Pressa apelsinerna
  • Häll i apelsinjuicen i saften
  • Sätt på lock eller täck med plast
  • Ställ svalt i 1 dygn
  • Sila av saften
  • Häll upp i flaskor
  • Saften lämpar sig bra för att frysa (använd då gärna plastflaskor)


Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar