Känns ganska skönt att servera saft som jag vet exakt vad den innehåller, inga konstigheter eller märkliga E-ämnen... Förvisso en hel del socker, men då får man väl helt enkelt bara servera saft när det är fest. God blev den i alla fall och barnen fick vara med och hjälpa till vilket alltid är uppskattat :-)
- 4 Apelsiner
- 5 dl Strösocker
- 1 liter Vatten
- 4 msk Citronsyra
Gör så här
- Skala apelsinerna
- Koka upp vattnet
- Blanda apelsinskal med socker och citronsyra
- Häll över det kokande vattnet
- Rör runt så sockret löser sig
- Pressa apelsinerna
- Häll i apelsinjuicen i saften
- Sätt på lock eller täck med plast
- Ställ svalt i 1 dygn
- Sila av saften
- Häll upp i flaskor
- Saften lämpar sig bra för att frysa (använd då gärna plastflaskor)
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar