- Ca 600 g Vit fisk (tex torsk eller sej)
- 2 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 1 dl Vatten
- 1 dl Creme Fraiche
- 3 msk Pesto
- 1 tärning Fiskbuljong (eller motsvarande mängd fond)
- Salt och Peppar
Gör så här
- Starta ugnen på 175°
- Lägg fisken i en ugnsfast form
- Salta och peppra
- Ställ in fisken i ugnen 8 minuter
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ner vetemjöl
- Späd lite i taget med vatten och mjölk
- Vispa ner Creme Fraiche, pesto och fiskbuljong
- Låt såsen koka upp
- Smaka av med salt och peppar
- Tag ut fisken ur ugnen
- Häll såsen över fisken
- Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare 10-12 minuter (tills fisken är genomlagad)
Servera med kokt potatis eller pressad potatis och massa goda grönsaker :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar