Gjorde om ett tidigare recept (på kesobullar) med lite tager-vad-man-haver-tänk... Resultatet blev hellyckat!!
Jag brukar spara vassle när jag gör egen färskost, stoppa vasslen i frysen och tag fram när det är dags för att baka.
Har du ingen vassle går det såklart lika bra att bara använda vatten.
- 4 dl kall Vassle (eller så mycket man har och fyll ut resten med vatten)
- 1 pkt Jäst
- 2 dl Kesella
- 10-12 dl Vetemjöl
- 2 dl Solroskärnor
- 2 tsk Salt
- Smula ner jästen i en bunke
- Strö över saltet
- Låt stå några minuter så börjar jästen lösa upp sig
- Blanda i övriga ingredienser
- Knåda ihop till en jämn deg
- Lägg över en bakhanduk och låt degen jäsa 1 timme eller tills degen växt till dubbel storlek
- Tag ut degen på mjölat bakbord
- Dela degen i önskat antal bullar (jag gjorde 16 st)
- Rulla till runda bullar
- Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar
- Platta till bullarna något
- Täck över dem med bakhanduk
- Jäs 30-45 minuter
- Starta ugnen på 225°
- Grädda bröden ca 10 minuter (tills de får fin färg)
- Tag ut och låt svalna på ett galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar