onsdag 1 maj 2013

Citrusmarmelad

Lite blandad citrus i fruktskålen som började sloka fick helt enkelt bli till en marmelad.
Inte för att det går åt så mycket marmelad härhemma, men en trevlig gå-bort-present och ett uppskattat bidrag till skorporna på jobbet.

  • 650 g Citrus (väg dem hela med skal och allt)
  • 350 g Syltsocker
  • 2½ dl Vatten
Gör så här
  • Tvätta frukten noggrant
  • Finhacka frukterna med skal eller kör dem i en mixer (tag bort kärnorna)
  • Blanda frukt, socker och vatten i en kastrull
  • Koka upp och låt koka ca 15 minuter
  • Tag marmeladen från värmen och låt svalna något
  • Häll upp i väl rengjorda glasburkar
  • Vrid åt locken ordentligt och ställ burkarna svalt och kallt



Kom dessutom på tanken att göra om syltkakor till marmeladkakor...
Det receptet kommer senare, kakorna behåller jag för mig själv ;-) (nästan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar