lördag 30 mars 2013

Ceviche med lax och räkor

En nyhet på påskbordet gjorde entré och det med succé!!
Exakt hur en ceviche ska tillredas vet jag inte... men det är som med allt annat i köket, det finns tusen och åter tusen sätt att tillaga samma sak. Att det är rå lax som får marineras i citrusjuice (av någon sort) är det som fastnat i alla fall... Så lax med lime, räkor, avocado... Supergott!!

  • 150 g rå Lax (bör ha varit fryst 48 timmar, som när man ska grava lax)
  • 200 g skalade Räkor (köpa frysta oskalade är godast, satsa annars på en lite dyrare kvalitetsprodukt det lönar sig i smaken)
  • 2 st Lime
  • 2 Avocado
  • 1 Gul Paprika
  • 1 Schalottenlök
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
Gör så här
  • Skär laxen i små tärningar (ca ½ x ½ cm, skär gärna när laxen är lite halvfryst)
  • Lägg laxen i en skål/bunke
  • Dela och pressa saften ur limen
  • Blanda runt laxen med limesaften
  • Salta och peppra
  • Låt stå i kylen 1 timme
  • Finhacka lök
  • Skär avocado och paprika i ungefär lika stora tärningar som laxen
  • Välj själv om du vill grovhacka räkorna eller låta de vara som de är
  • Blanda samman laxen med räkor och de hackade grönsakerna
  • Smaka ev av med mer salt och peppar
Servera!! Passar som förrätt eller som en del på buffébordet

Inte snyggaste bilden...
men jag var tvungen att skynda mig för att få föreviga innan vi hungriga högg in på maten
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar