Exakt hur en ceviche ska tillredas vet jag inte... men det är som med allt annat i köket, det finns tusen och åter tusen sätt att tillaga samma sak. Att det är rå lax som får marineras i citrusjuice (av någon sort) är det som fastnat i alla fall... Så lax med lime, räkor, avocado... Supergott!!
- 150 g rå Lax (bör ha varit fryst 48 timmar, som när man ska grava lax)
- 200 g skalade Räkor (köpa frysta oskalade är godast, satsa annars på en lite dyrare kvalitetsprodukt det lönar sig i smaken)
- 2 st Lime
- 2 Avocado
- 1 Gul Paprika
- 1 Schalottenlök
- Flingsalt
- Vitpeppar
- Skär laxen i små tärningar (ca ½ x ½ cm, skär gärna när laxen är lite halvfryst)
- Lägg laxen i en skål/bunke
- Dela och pressa saften ur limen
- Blanda runt laxen med limesaften
- Salta och peppra
- Låt stå i kylen 1 timme
- Finhacka lök
- Skär avocado och paprika i ungefär lika stora tärningar som laxen
- Välj själv om du vill grovhacka räkorna eller låta de vara som de är
- Blanda samman laxen med räkor och de hackade grönsakerna
- Smaka ev av med mer salt och peppar
Servera!! Passar som förrätt eller som en del på buffébordet
![]() |
Inte snyggaste bilden... men jag var tvungen att skynda mig för att få föreviga innan vi hungriga högg in på maten |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar