lördag 16 mars 2013

Kycklingjägargryta

Stiltje här på bloggen i veckan... Nästan lika mycket stiltje i köket... Svackor har vi alla, jag(vi) med!! Då är det himla tur att man kan få hjälp med den där "matlagningen" ibland... sushi, pizza och hämt-thai... Gott, gott... Men nu är det återvunnen energi i köket och nya tag inför helg och ny vecka!

En fullträff blev det i alla fall vid spisen, en supergod och snabb kycklinggryta som vi absolut gör om!!

  • 4 Kycklingfiléer
  • 250 g Champinjoner
  • 4 skivor Pancetta eller Rökt sidfläsk
  • 2 st Sardeller
  • 2 st Grillade inlagda paprikor
  • 8 Kalamataoliver
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 Röd Chili
  • ½ glas Rött vin (gärna Chianti)
  • 700 ml Passerade tomater
  • Färsk Basilika
  • Salt och Peppar
  • Olivolja
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Skär kycklingen i bitar ca 1x1 cm
  • Skär fläsket/pancettan i något mindre bitar
  • Skiva champinjonerna
  • Grovhacka paprikorna
  • Finhacka chilin
  • Hetta upp smör eller olja i en panna eller gryta
  • Bryn kycklingen
  • Salta och peppra
  • Tillsätt champinjoner, fläsk/pancetta, sardeller, parpika och oliver
  • Låt fräsa samman på ganska hög värme
  • Pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt chilin
  • Rör runt
  • Tillsätt vin och passerade tomater
  • Låt puttra några minuter
  • Grovhacka basilikan och rör ner strax före servering
  • Ringla över lite olivolja och servera



Vi serverade grytan med ris och avocado
(i originalet serveras grytan till pasta, så välj själv din favorit)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar