En fullträff blev det i alla fall vid spisen, en supergod och snabb kycklinggryta som vi absolut gör om!!
- 4 Kycklingfiléer
- 250 g Champinjoner
- 4 skivor Pancetta eller Rökt sidfläsk
- 2 st Sardeller
- 2 st Grillade inlagda paprikor
- 8 Kalamataoliver
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 Röd Chili
- ½ glas Rött vin (gärna Chianti)
- 700 ml Passerade tomater
- Färsk Basilika
- Salt och Peppar
- Olivolja
- Smör eller olja till stekning
- Skär kycklingen i bitar ca 1x1 cm
- Skär fläsket/pancettan i något mindre bitar
- Skiva champinjonerna
- Grovhacka paprikorna
- Finhacka chilin
- Hetta upp smör eller olja i en panna eller gryta
- Bryn kycklingen
- Salta och peppra
- Tillsätt champinjoner, fläsk/pancetta, sardeller, parpika och oliver
- Låt fräsa samman på ganska hög värme
- Pressa ner vitlöksklyftorna
- Tillsätt chilin
- Rör runt
- Tillsätt vin och passerade tomater
- Låt puttra några minuter
- Grovhacka basilikan och rör ner strax före servering
- Ringla över lite olivolja och servera
Vi serverade grytan med ris och avocado
(i originalet serveras grytan till pasta, så välj själv din favorit)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar