Passar säkert in på ett buffébord också... som sagt alla möjligheter jag har att få trolla fram denna godsak tar jag tacksamt emot!
Onödigt gott och en okynnes varning utfärdas ;)
Äntligen får vi hugga in och njuta |
- 1 Brietårta (det är viktigt att det är en hel tårta eftersom det måste vara "mögel" på alla kanter,funkar alltså inte på en tårtbit)
- 4 Tomater
- 1 liten Rödlök
- 10-15 Färska Basilikablad
- 3 msk Olivolja
- 1 msk Balsamvinäger
- Salt och Peppar
Gör så här
-
- Skär tomaterna i skivor
- Skala och skär löken i skivor
- Finhacka eller klipp basilikan
- Ringla över olivolja och lite balsamvinäger
- Salta och peppra
Tomatsallad som jag gjorde igår kväll |
Tomatsalladen kan göras i förväg, tex kvällen innan.
- Sätt på ugnen på 200°
- Lägg Brietårtan i en ugnsform
- Lägg tomatsalladen på osten
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Om du känner på Brietårtan skall den kännas mjuk. När du sedan skär i den kommer "innehållet" att flyta ut.
Ät som den är eller lägg på ett gott bröd och njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar