Satsa på en riktigt god olivsort, det lönar sig verkligen! |
Något av en medelhavsgryta med kapris och oliver... idag blev det kolja fast jag hade tänkt torsk... i originalet tror jag det var Pangasisusfillé... så ni ser, den går också att variera :)
- 600 g vit fisk (kolja, torsk, pangasisus)
- 5 dl Grädde
- 1-1½ dl vitt vin (beroende på hur syrligt vinet är, smaka dig fram)
- 25 stora Kalamataoliver
- ½ msk Kapris
- ½ Rödlök
- Persilja
- Salt och Peppar
- Smör eller olja att steka i
- Kärna ur oliverna (om du köpt med kärnor i)
- Hacka kapris och oliver
- Finhacka löken
- Fräs lök, kapris och oliver hastigt i en panna
- Häll på grädde och vitt vin
- Låt puttra en stund
- Smaka av med peppar och ev salt (oliverna kan vara ganska salta)
- Skär fisken i ganska stora bitar
- Höj värmen och lägg i fisken
- Lägg på locket
- Fisken behöver bara några minuter att bli klar
Servera med ris och sallad
Maten är klar! |
Byt ut hälften av grädden mot mjölk om du vill ha en "magrare" maträtt
SvaraRadera