Skickar med ett recept på en Chokladsmörkräm som är himmelskt god men bilden (längst upp på fatet) visar snabbversionen: Dubbla havreflarn med Nutella
Ca 35 st
- 100 g smör (eller margarin)
- 3 dl havregryn
- 1 ägg
- 1½ dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°
- Rör ihop mjöl med bakpulver i en liten skål
- Smält smöret
- Vänd ner havregrynen i det smälta smöret
- Vispa ägg och socker pösigt i en större skål
- Vänd ner smör/havregryn och mjöl/bakpulver i ägg/sockret
- Klicka genast ut smeten på plåtar (täckta med bakplåtspapper) Tag ca 1 tsk per "klick" och lägg 10-12 klickar per plåt, de flyter nämligen ut en hel del.
- Grädda i ugnen i 6-7 minuter tills flarnen är gyllenbruna
- Låt dem svalna något innan du lossar dem från plåten
Satsen är med avsikt inte så stor eftersom havregrynen sväller om de får ligga i "vätska" för länge.
Vill du göra fler flarn? Gör då en sats i taget. Flarnen kan ätas som de är eller läggas ihop två och två med tex Nutella eller Chokladsmörkräm emellan.
Chokladsmörkräm:
- 200 g rumsvarmt smör
- 1½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 3 äggulor
Gör så här:
- Rör smöret mjukt
- Sikta ner de torra ingredienserna
- Blanda i äggulorna och rör till en slät kräm
Tror jag behöver komma till dig och fika :) Här är det oftast lite mer spartanskt, latte med chokladbit...
SvaraRaderaKRAM Cecilia
Kom, kom, kom :) men förvarna... annars ekar kakburken lika tom här också ;)
SvaraRadera