onsdag 20 november 2013

Laxpytt

Enkla vardagsrätter som går snabbt att laga och som är goda att äta är maträtter som jag gärna samlar på! När jobbet är avslutat för dagen är det middag på bordet snarast möjligt som gäller och då är det bäst att ha en bra plan.
Det här var en väldigt god maträtt som dessutom var väldigt god! Kan knappt vänta på att få testa receptet igen med färskpotatis och nyskördad sparris... Hinner kanske äta den någon gång i väntan på vår ändå...



  • 1 Gul lök (eller två mindre färska gula lökar)
  • 500 g Laxfilé
  • ca 500 g (8-10 st) Potatis (färsk om det finns)
  • 1 knippe grön Sparris
  • ½ Citron, rivet skal samt saften
  • Olivolja till stekning
  • Salt och Vitpeppar

Gör så här

  • Skala potatisen och skär i mindre bitar
  • Koka potatisen i en kastrull med välsaltat vatten tills de är nästan färdiga
  • Häll av potatisen och ställ åt sidan
  • Skär sparrisen i ungefär 1 cm långa bitar
  • Koka även den i välsaltat vatten i 1 minut
  • Häll av sparrisen och ställ åt sidan
  • Finhacka löken
  • Hetta upp olja i en stekpanna
  • Stek lök och potatis i pannan i ca 5 minuter
  • Hetta samtidigt upp ytterligare en panna med olja vid sidan av
  • Skär laxen i kuber om 1x1 cm
  • Stek laxen i en egen stekpanna
  • När laxen är stekt runt om häll över den till potatisen och löken
  • Tillsätt sparrisen
  • Vänd runt allt i pannan
  • Krydda med salt, peppar och rivet citronskal 
  • Ringla över pressad citron och servera genast



Servera gärna pytten tillsammans med en kall romsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar