Såå himla gott!! Det här blir min nya "fest" favorit :-)
Enkelt, sköter sig självt och grymt gott!! Jag skivade mina potatisar ganska tunt vilket gav lite "chips-känsla" med de tunna knapriga skivorna, mycket trevligt :-)
Ett försök att illustrera hur man med hjälp av en träslev på var sida om potatisen lätt kan skära den utan att skära igenom |
- Potatis
- Smör (ca 2 msk smör till 4 potatisar)
- Salt
- ev ströbröd eller riven ost
Gör så här
- Starta ugnen på 225°
- Skala potatisen
- Skär potatisen i tunna "skivor", du ska inte skära igenom helt utan låta "botten" sitta ihop
- Lägg potatisarna tätt i en ugnsfast form
- Smält smör i en kastrull på spisen
- Häll knappt hälften av smöret över potatisarna
- Salta lätt på dem
- Ställ in i ugnen
- Tillaga i ugn 35-40 minuter
- Då och då under tillagningstiden skeda över resterande smör
- Mot slutet av tillagningstiden kan du strö lite riven ost eller ströbröd över potatisarna
- Känn med potatissticka så de är genommjuka
Servera tillsammans med något gott, här blev det en nostalgisk fondueafton :-)
det gäller att vara snabb med kameran ;-) fem sekunder senare var den här sista rackaren borta :-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar