torsdag 4 april 2013

Jamie's fläskfilé

En helggod men samtidigt vardagssnabb middag. Köttet gick kanonsnabbt både att förbereda och tillaga så fokus kunde läggas på tillbehören.

Passade utmärkt tillsammans med råstekt potatis och tzatziki... men kan tänka mig att prova till nästan vad som helst :-)

  • Fläskfilé
  • Fetaost
  • Lufttorkad skinka
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Putsa bort senor och hinnor från köttet
  • Skär fläskfilén i skivor
  • Tryck ut skivorna något
  • Skär en liten skåra i mitten av varje köttbit (skär INTE igenom köttbiten)
  • Tryck ner en bit fetaost i varje skåra
  • Dela den lufttorkade skinkan i lagomt stora bitar så de täcker köttbitarna
  • Tryck fast skinkan lätt med handflatan
  • Hetta upp olja eller smör i en panna
  • Stek köttet på ganska hög värme med skinksidan nedåt först, skinkan ska få lite färg och bli lite krispig (1-2 minuter)
  • Salta och peppra
  • Vänd på köttet och stek några minuter på köttsidan (1-2 minuter, skär ett snitt i köttet om du vill se om det är genomstekt)

Ja... bilden är jag inte helt nöjd med...
Smaken och middagen blev jag HELT nöjd med!!

 
Gästerna gav höga betyg och barnen åt... Det här blir framtida fredagsmys!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar