Passade utmärkt tillsammans med råstekt potatis och tzatziki... men kan tänka mig att prova till nästan vad som helst :-)
- Fläskfilé
- Fetaost
- Lufttorkad skinka
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- Putsa bort senor och hinnor från köttet
- Skär fläskfilén i skivor
- Tryck ut skivorna något
- Skär en liten skåra i mitten av varje köttbit (skär INTE igenom köttbiten)
- Tryck ner en bit fetaost i varje skåra
- Dela den lufttorkade skinkan i lagomt stora bitar så de täcker köttbitarna
- Tryck fast skinkan lätt med handflatan
- Hetta upp olja eller smör i en panna
- Stek köttet på ganska hög värme med skinksidan nedåt först, skinkan ska få lite färg och bli lite krispig (1-2 minuter)
- Salta och peppra
- Vänd på köttet och stek några minuter på köttsidan (1-2 minuter, skär ett snitt i köttet om du vill se om det är genomstekt)
Ja... bilden är jag inte helt nöjd med... Smaken och middagen blev jag HELT nöjd med!! |
Gästerna gav höga betyg och barnen åt... Det här blir framtida fredagsmys!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar