Veckans vegetariska för några veckor sedan... Mycket goda och trevliga, påminner lite om falafel.
Dessutom fina att se på!
Har kommit in i ett receptstim där spiskummin återkommer ständigt... denna goda krydda!
- 2 Potatisar av mjölig sort (ca 200 g)
- 400 g kokta kikärtor (1 burk)
- 1 ägg
- ½ Gul lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 Morot
- ½ tsk Spiskummin
- 1 tsk Salt
- 2 krm Svartpeppar
- 1 msk Potatismjöl
- ½ kruka finhackad persilja
- 2 dl Ströbröd
- ½ dl Olja

Gör så här
- Skala och skär potatisen i små bitar
- Koka potatisen i saltat vatten 10-15 minuter
- Häll av potatisen
- Skölj kikärtorna väl, låt dem rinna av.
- Mixa kikärtorna (med en stavmixer eller matberedare) och ägget till en grov purè
- Mosa den kokta potatisen
- Blanda potatisen med kikärtspurén
- Finhacka löken
- Riv moroten fint
- Blanda i löken, morot och potatismjöl i smeten
- Pressa i vitlöksklyftorna
- Krydda med salt, peppar, persilja och spiskummin
- Häll ut ströbröd på en tallrik
- Rulla smeten till bollar
- Rulla bollarna i ströbrödet
- Hetta upp olja i en stekpanna
- Stek bullarna runtom i oljan tills de är gyllenbruna, ca 10 minuter
Serverades tillsammans med ris, en sallad bestående av paprika och fetaost och en vitlöksyoghurt med persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar