Idag använde vi oss av hälften Parmesanost och hälften vällagrad prästost. Ta din favorit, men låt det gärna vara en ost med mycket smak, tex Västerbottenost.
- 500 g Brysselkål
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 dl Grädde
- 2 st Ägg
- 100 g Riven ost (gärna vällagrad)
- Smör till stekning
- Salt och Peppar

Gör så här
- Skölj brysselkålen
- Dela de små kålhuvudena i "kvartar"
- Riv osten
- Blanda ost med grädde och ägg till en röra
- Här är det läge att koka upp pastavattnet så du är redo, sen beror det på vilken koktid du har på pastan du väljer
- Hetta upp smör i en stekpanna
- Stek brysselkålen tillsammans med pressad/finhackad vitlök på medelvärme tills kålen är mjuk
- Krydda kålen med nymalen peppar
- Koka pastan och häll av vattnet (spar ev. lite pastavatten för att späda med)
- Blanda samman nykokt pasta med äggröran och brysselkålen i en stor skål
- Rör runt ordentligt
- Smaka av med ev mer peppar och salt
![]() |
Toppad med riven parmesan |
Servera genast!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar