onsdag 25 januari 2012

Havrescones

Lite nybakat bröd till mellanmål kändes väldigt lyxigt, vad är godare än en smält-smör-macka... (som jag läst att det heter)

Scones är lätt att göra, går snabbt och på under tjugo minuter doftar det nybakat i huset!

  • 2 dl Havregryn
  • 3 dl Vetemjöl special
  • 75 g Smör
  • 2 dl Filmjölk eller mjölk
  • 2 tsk Bakpulver
  • ½ tsk Salt
Gör så här
  • Sätt ugnen på 250°
  • Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke
  • Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna
  • Tillsätt filen/mjölken och arbeta samman degen med en träslev (eller händerna)
  • Dela degen i två delar
  • Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt och tryck ut dem till runda kakor
  • Grädda genast i ugnen ca 10 minuter
  • Hade varit trevligt med en luktblogg... så ni fått känna den
    underbara doften av nybakat bröd.
    Nu får ni baka själva ;)

Såklart är de godast nygräddade!

2 kommentarer:

  1. Fining, hur var receptet på tomatsalsan vi hade på nyår?!! Mysmiddag på lördag ;)

    SvaraRadera
  2. Upplagt :) enjoy! Vill också ha mysmiddag ;)

    SvaraRadera