Hade lite olika infallsvinklar på vad jag skulle kalla det hela ;-) men det får helt enkelt bli Frö-knäcke :-)
och ett, tu, tre så var det nästan slut så jag fick baka en ny omgång dan före dopparedan.
Nu finns det i alla fall lite kvar och det kommer bli perfekta små munsbitar att knapra på imorgon nyårsafton, som för-förrätt eller som ett tilltugg till drinken.
Goda, enkla och riktigt snygga!! Kan det bli bättre? ;-)
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrö
- ½ dl Linfrö
- 2 dl Majsmjöl (eller bovetemjöl eller dinkelmjöl går lika bra)
- 2 tsk Flingsalt
- 2 dl Kokande vatten
- 1 msk Brödkryddor (anis och fänkål)
Gör så här
- Starta ugnen på 150°
- Koka upp vattnet
- Rör ihop alla torra ingredienser
- Häll sist över det varma vattnet
- Rör ihop till en "smet"
- Bred ut smeten så tunt som möjligt på en bakplåtsklädd plåt
- Strö på lite mer flingsalt
- Grädda i ugnen ca 55 minuter
- Höj eventuellt värmen till 200° sista minuterna för att brödet ska få lite färg
- Tag ut ur ugnen, låt svalna på plåten
- Bryt brödet i bitar
![]() |
En hög exceptionellt gott knäcke :-) |
Varför inte slå in några bitar i lite cellofan och knyta ett vackert band, eller lägga ner ett gäng i en snygg burk. Garanterar att det gör succé som gå-bort-present istället för en blomma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar