Fick en härlig leverans innehållande både nektariner och stora plommon. I lådan låg också ett recept som jag genast provade. Fredagsmys med dessert när de små i huset somnat...
Nektariner på väg in i ugnen igår |
(4 port)
- 4 Nektariner, Persikor eller stora Plommon
- 100 g Marsipan
- 1 Äggvita
- 3-4 msk Farinsocker (beroende på hur söt frukten är och hur söt dessert du vill ha)
- 2 msk Honung
Gör så här
- Starta ugnen på 200°
- Riv marsipanen på rivjärn
- Blanda marsipan med äggvita och socker
- Kärna ur frukten och skär i klyftor
- Tag en ugnsfastform eller fyra små ugnsfasta portionsformar
- Lägg marsipanröran i botten
- Tryck ner fruktklyftorna i formen med skalet uppåt
- Ringla över honung
- Gratinera i ugnen 8-10 minuter
Plommon kom ut ur ugnen idag... |
Servera tillsammans med vaniljglass, vispad grädde eller vanliljkesella...
eller något annat du gillar ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar