lördag 29 juni 2013

Ugnsgratinerad stenfrukt

Fick en härlig leverans innehållande både nektariner och stora plommon. I lådan låg också ett recept som jag genast provade. Fredagsmys med dessert när de små i huset somnat...
 
Nektariner på väg in i
ugnen igår
(4 port)
  • 4 Nektariner, Persikor eller stora Plommon
  • 100 g Marsipan
  • 1 Äggvita
  • 3-4 msk Farinsocker (beroende på hur söt frukten är och hur söt dessert du vill ha)
  • 2 msk Honung
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Riv marsipanen på rivjärn
  • Blanda marsipan med äggvita och socker
  • Kärna ur frukten och skär i klyftor
  • Tag en ugnsfastform eller fyra små ugnsfasta portionsformar
  • Lägg marsipanröran i botten
  • Tryck ner fruktklyftorna i formen med skalet uppåt
  • Ringla över honung
  • Gratinera i ugnen 8-10 minuter

Plommon kom ut ur ugnen idag...

 
Servera tillsammans med vaniljglass, vispad grädde eller vanliljkesella...
 eller något annat du gillar ;-)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar