måndag 10 september 2012

Äppelpaj med touch

Min favoritpaj har fått konkurens... Hittade det här receptet och efter personliga rekommendationer så kom receptet fram ur lådan och det hann inte tillbaka ner i lådan förrän jag bakat den igen...
Det säger det mesta kanske...

  • ca 800 g Äpplen
  • 1 tsk Kanel
  • 2-3 tsk Socker (beroende på hur syrliga äpplena är)
  • 1 krm Flingsalt

Smul
  • 130 g kallt Smör
  • 1½ dl Vetemjöl
  • 1½ dl Havregryn
  • 1½ dl Socker
  • 1½ tsk Flingsalt
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Blanda de torra ingredienserna till smulet i en bunke
  • Skär ner smöret i bitar
  • Nyp ihop till en smulig massa
  • Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar
  • Lägg äpplena i en ugnsfast form
  • Strö över kanel, socker och flingsalt
  • Fördela "smulet" över äpplena
  • Grädda i ugnen i 20-25 minuter (eller tills den fått fin färg)
Ja, det blev inte mycket kvar...
och det här hörnet blev uppätet tillslut också ;)

Servera med vaniljsås, glass eller grädde!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar