Morotsbiffarnas kolhydratmiddag balanserades idag med en ganska kolhydratfattig middag. Lägg gärna till ett gott bröd, ett ljust surdeg eller kanske ett rostbröd... eller varför inte lite goda krutonger!
![]() |
Ät med ögat... |
- 4 Kycklingfiléer
- 1 liter blandad Sallad
- 250 g Körsbärstomater
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
Feta- och avocadoröra
- 2 Avocados
- 150 g Fetaost
- 1 Rödlök
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Vatten
- ½-1 msk pressad Citron
- 1 tsk torkad Oregano (eller 2 msk färsk)
- Starta ugnen på 200°
- Hetta upp olja eller smör i en panna
- Stek kyklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida
- Salta och peppra
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form
- Ställ in kycklingen i ugnen 10-15 minuter (beroende på hur stora de är, skär alltid i dem för att kontrollera att de är klara)
- Skala och skiva löken
- Skala och skär avocadon i bitar
- Blanda lök och avocado i en skål
- Tillsätt olja, vatten, pressad citron och oregano
- Smula ner fetaosten och rör runt
- Lägg upp salladen på ett stort fat
- Dela tomaterna och strö över salladen
- Skär kycklingen i skivor och bred ut ovanpå
- Klicka ut avocadoröran på toppen
Kommer absolut att återkomma särskilt när de varma sommardagarna kommer... och varför inte variera med en bit laxfilé??
Nya idéer är alltid välkomna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar