Ikväll blev det en soppa med nötfärs, vitkål och purjolök och av någon anledning så heter den Nikkaluoktasoppa... Det kanske är någon av er som vet varför...
Strimla... |
- 500 g Nötfärs
- 350 g Vitkål
- 1 Purjolök
- 2 msk Dijonsenap
- 3 msk Tomatpuré
- 13 dl Vatten
- 1 Lagerblad
- 2-3 Buljongtärningar eller motsvarande mängd fond
- 1-2 msk Soja
- Salt och Peppar
- Smör till stekning
- Färsk persilja
- Finstrimla kålen
- Ansa och strimla purjolöken
- Hetta upp smör i en gryta
- Bryn färsen, salta och peppra
- Rör runt då och då så färsen fördelas
- Tillsätt purjolök och vitkål och låt fräsa några minuter
- Tillsätt vatten, buljong/fond, senap, tomatpuré och lagerblad
- Koka upp soppan
- Låt koka 10 minuter
- Smaka av med salt, peppar och soja
- Finhacka färsk persilja och strö över soppan innan servering
...fräsa... sen koka... sen klart!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar