I originalreceptet står det creme fraiche med karl-johan, timjan, citron men vi körde med vanlig creme friche och kryddade med färsk citron och torkad timjan.
- 400 g Kycklingfilé
- 200 g Champinjoner
- 2 Morötter
- 3 dl Creme fraiche (smaksatt eller naturell och krydda själv...)
- 1 dl Vatten
- Salt och peppar
- Smör eller olja till stekning
- (ev citron och timjan)
- Skär kycklingen i bitar
- Skär champinjonerna i mindre bitar
- Grovriv eller strimla morötterna
- Hetta upp smör eller olja i en panna eller gryta
- Bryn kycklingen (i omgångar om inte allt får plats)
- Tillsätt svampen och låt fräsa med
- Tillsätt vatten, creme fraiche och morötter
- Om du använt naturell creme fraiche, krydda med färskpressad citron och timjan
- Låt puttra 10-15 minuter
- Smaka av med salt och peppar och ev mer citron och timjan
Servera med bulgur, ris eller kanske klyftpotatis
och lite goda grönsaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar