Veckans vegetariska blev lika god som vacker!! Kanske bättre att göra på våren när det är säsong för sparris men, men...
Helt sagolik god med sparris, soltorkade tomater och mängder av härlig parmesanost!!
När allt var förberett och pastan gick i vattnet var middagen serverad på några minuter, snabbt och smidigt!
Nykokt sparris |
- Spagetti (4 port, läs på förpackningen)
- 1-2 knippen Sparris grön eller vit
- 2 Vitlöksklyftor
- 20 st Soltorkade tomater
- 1 röd chili eller 1 tsk torkade chiliflakes
- 1 dl riven Parmesanost
- 1 dl hackad färsk Basilika
- 1 dl hackad färsk Persilja
- ½ dl Olivolja
- Salt och Peppar
Gör så här
- Skär eller bryt av de nedersta delarna på sparrisen (där det ser träigt och hårt ut) Dela sparrisen i två eller tre delar
- Koka upp vatten i en kastrull
- Salta och lägg ner sparrisen
- Koka några minuter, känn med potatissticka så det fortfarande finns lite tuggmotstånd
- Häll av sparrisen och lägg åt sidan en stund
- Hacka örterna och lägg åt sidan
- Finstrimla tomaterna
- Riv osten
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
- Under tiden pastan kokas gör tillbehören
- Hetta upp olja i en stor panna eller wok
- Fräs finhackad eller pressad vitlök tillsammans med chli (f'ärsk eller flakes)
- Tillsätt tomaterna och låt fräsa några minuter under omrörning
- OBS! Innan du häller av pastavattnet, spar någon deciliter i en kopp bredvid
- Stäng av värmen till tomat- och chilifräset
- Häll ner pastan och vänd runt
- Strö över parmesanost, örterna och sparrisen
- Vänd runt alltsammans
- Ringla över rikligt med olivolja och använd ev kokvattnet som du sparat för att få en bra konsistens på alltsammans
- Salta och peppra efter smak och tycke
Servera omgående!! |
Denna bloggen har jag inte hittat föräns nu. Vilka härliga recept! Nu är idé torkan borta!
SvaraRaderaVälkommen!! Tack för komplimangen! Hoppas att kunna inspirera i framtiden också.
RaderaAnvänd gärna sökfunktionen och/eller etiketterna på högersidan för att söka, sortera och se tidigare publicerade recept.