I vår familj har vi ett recept som nu har hängt med i ungefär 35 år... och det "still going strong".
* Creme Fraiche
* Valfritt garnityr (tex gurka, räkor, paprika, körsbärstomater, ägg, rökt lax)
Fyllning 1
* 1½ dl majonnäs
* ev. 1 msk senap för smaksättning
Fyllning 2
* 1 burk tonfisk
* 2 dl vispad grädde
* ev 1-2 msk riven pepparrot för smaksättning
* 250 g skivbar leverpastej
* 1½ dl bostongurka
- Blanda de olika fyllningarna i 3 separata bunkar
- Skär eventuellt bort kanterna från brödet
- Lägg ut bröd på en bricka
- Bred fyllning på första lagret
- Upprepa med de övriga två fyllningarna
- Avsluta med ett lager bröd
- Bred creme fraiche över hela tårtan (hit kan förberedas dagen innan)
- Garnera efter tycke och smak
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar