- 500 g kycklingfärs (eller hönsfärs)
- 1 pkt bacon
- 1 st rödlök
- 1 förp krossade eller passerade tomater
- 1 dl vatten
- 1 buljongtärning (valfri sort, kyckling/kött/grönsak)
- Salt och peppar
- Skär bacon i tunna strimlor
- Lägg bacon i en stekpanna/gryta och värm försiktigt upp den så det inte bränns
- När baconet börjar släppa fett kan värmen höjas
- Stek baconet tills det fått lite färg
- Lägg baconet åt sidan men spar fettet i pannan
- Bryn färsen i baconfettet
- Finhacka löken och låt den fräsa med i färsen
- Lägg tillbaka baconet i pannan/grytan
- Tillsätt tomater, vatten och buljong
- Koka upp och låt koka ca 10 minuter
- Smaka av med peppar och ev. salt
Servera med valfri pasta
eller med smörstekt blomkål som i detta fallet... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar