En enkel dessert att göra, mycket god och jag har redan hunnit variera på flera sätt... Det enda som är bra att tänka på är att den hinner frysa ordentligt, minst 3 timmar i frysen behövs.
250 g Kvarg
2 ägg
1 dl Strösocker
1/2 tsk Vaniljpulver
200 g Vit choklad
3 dl Vispgrädde
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något
Blanda ägg, kvarg och vaniljpulver
Vispa grädden
Vänd ner grädden i kvargen
Häll ner den smälta chokladen
Vänd runt försiktigt tills allt är blandat
Häll smeten i en form (jag brukar klä formen i plastfolie om jag har tänkt ta ur tårtan ur formen för att försäkra mig om att den släpper från kanterna)
Ställ formen i frysen och låt stå i minst 3 timmar
Servera med valfria tillbehör
Till min vita chokladmoussetårta serverade jag blåbär och honungsrostad havre med smak av kanel
Lycka till!!
Posted via Blogaway
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar