Ett väldigt gott "smul" som kommer att provas på både lax och kyckling... (återkommer med det ;))
- 600 g Torskfilé
- 3 msk Ströbröd
- 10 gröna Oliver (typ Halkidiki)
- 2 tsk Pesto (+ ½ dl Pesto till såsen)
- 1 dl Creme Fraiche
- Salt och Peppar
- Olja
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUZF42pIsjwo35Xtsj6-Iv3sBllB0r_Dlag6xd1D8t7jMZk_Z90HFl9CDuzmViseKERRKhcxpxCNowag9tG7p_3SyXSNbwutZ0gjjKVnXYRT1RJqzLMJ3Yrq0GPu0gMB6WFC-_kqqa_rG8/s200/IMAG0988.jpg)
- Starta ugnen på 225°
- Grovhacka oliverna
- Blanda oliver, ströbröd med 2 tsk Pesto
- Smörj en ugnsfast form med olja
- Lägg fisken i formen
- Lägg på olivsmulet
- Ställ in i ugnen och tillaga ca 12 minuter (när fisken är vit rakt igenom och delar sig lätt är den klar)
- Blanda creme fraiche med ½ dl Pesto till en kall sås
Enligt receptet serverades denna fisk tillsammans med pasta, hos oss blev det nykokt mandelpotatis (hade nämligen lyckats komma över 1, 8 kilo för 12 kr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar