Är såå himla glad att mina tveksamheter visade sig vara felaktiga! Är supernöjd med middagen och kommer absolut att göra om den, ganska snart dessutom då vissa i familjen missade middagen...
Det går såklart att ha i lite grönsaker som man vill... Lite morot, squash, blomkål, minimajs eller bambuskott... eller vad du själv kan komma på.
- 1 gul Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 röda Paprikor
- ½ Fänkål
- ½ Purjolök
- 10 st Champinjoner
- 2 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 1 msk Mango chutney
- 1 msk Vetemjöl
- 1 tsk malen Koriander
- 1 tsk malen Spiskummin
- 2 tsk Curry
- 1 tsk Gurkmeja
- ½ tsk Cayennepeppar
- 2 tsk Salt
- ½ tsk färskmalen Svartpeppar
- Olja till stekning
(Förbered alla grönsaker, skär och lägg i skålar)
- Skala och finhacka löken
- Skölj och strimla purjolöken
- Pressa vitlöken
- Lägg lök, purjolök och vitlök i en skål
- Skölj och skär paprikan i lagomt stora bitar
- Skär bort den hårda stjälken på fänkålen, strimla resten fint
- Skär champinjonerna i klyftor
- Hetta upp olja i en panna eller gryta
- Tag fram en skål eller bunke
- Fräs lök, purjolök och vitlök tills den blir mjuk och blank
- Lägg löken i bunken
- Hetta upp lite mer olja (om det behövs) i pannan
- Fräs paprika och fänkål några minuter
- Lägg paprikan och fänkålen i bunken
- Hetta upp olja igen i pannan
- Fräs champinjonerna tills de blir lite mjuka och får lite färg
- Lägg champinjonerna i bunken
- Tag fram en gryta som ska rymma hela "rätten"
- Hetta upp rikligt med olja i den nya grytan
- Sänk värmen och häll i kryddorna i den varma oljan
- Rör runt i kryddfräset
- Tillsätt alla frästa grönsaker
- Pudra över vetemjöl och rör runt
- Tillsätt vatten, grädde och mango chutney
- Koka upp under omrörning
- Låt grytan puttra några minuter
- Smaka av med ev mer kryddor
Servera med nykokt ris och toppa ev med lite färsk koriander
Rekommenderar verkligen att strö över rostade cashewnötter!! Det ger rätten det lilla extra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar