torsdag 20 september 2012

Kantarell- och köttfärspaj

 
 
En mycket god paj som blev vårt bidrag till knytis-kräftskiva... men såklart går den alldeles utmärkt att servera ensam som lunch eller middag, eller kanske en del på ett buffébord.
Kantareller och köttfärs toppat med ost... Kan inte bli annat än succé!!
 
Pajdeg
  • 50 g rumstempererat Smör
  • 4 dl Vetemjöl
  • 1½ dl Mjölk
  • 2 tsk Bakpulver
 
Fyllning
  • ½ liter kantareller (färska)
  • 2 gula Lökar
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 500 g Nötfärs eller blandfärs
  • Salt och Peppar
  • Olja till stekning
 
Täcke
  • 5 dl Creme Fraiche
  • 4 msk Majonnäs
  • 4 dl riven Ost
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Blanda samman alla ingredienser till pajdegen
  • Knåda till en smidig deg
  • Tryck ut i en pajform (ca 24 cm i diameter)
  • Rensa svampen
  • Skär svampen i mindre bitar
  • Skala och skiva löken
  • Hetta upp olja i en stekpanna
  • Lägg i svampen och löken, pressa också ner vitlöken
  • Bryn några minuter så det får lite färg
  • Skrapa lök och svampen åt sidan i stekpannan
  • Lägg i färsen i pannan och bryn även den
  • Blanda samman allting i pannan
  • Salta och peppra
  • Lägg färs/svampblandningen i pajskalet
  • Blanda creme fraiche och majonnäs
  • Bred röran över fyllningen
  • Bred ut osten överst
  • Gratinera pajen i mitten av ugnen 20-30 minuter
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar