Yngsta dottern åt som en liten häst så jag gissar att hon tyckte om det! Och med lite modifiering så tror jag att vi kan få till lite mer autentisk smak.
Det här är nog en lite "för-svenskning" av teriyaki-biff.
- 400 g Nötkött (tex fransyska)
- 1 Gul lök
- 2 Morötter
- 250 g färsk Broccoli
- ¾ dl Teriyakisås
- 1 msk Soja
- ½-1 tsk Sambal Oelek
- 2 dl Grädde
- Salt och Peppar
- Smör till stekning
- Skala och skär morötter i slantar
- Skär bort den "träigare" delen av broccoliskaftet
- Skala (vid behov) och slanta resten av skaftet
- Skär "blom-delen" i små buketter
- Skala och skiva löken
- Lägg grönsakerna åt sidan
- Strimla köttet
- Hetta upp smör i en gryta
- Bryn köttet i omgångar
- Lägg det brynta köttet åt sidan
- Fräs grönsakerna i grytan
- Lägg tillbaka köttet i grytan
- Tillsätt grädde, soja, teriyakisås och sambal oelek (börja med den mindre mängden sambal och smaka av)
- Låt grytan puttra några minuter
- Smaka av med salt och peppar
Servera med ris och en god sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar