En rätt som går att göra lite "vardag" och sen "lyxa" till den lite till fest...
- 500 g Laxfilé
- 1-1½ dl Vitt vin
- 3-4 dl Grädde
- 2 Vitlöksklyftor
- Dill
- Salt och peppar
- Smör eller olja till stekning
- (Räkor, Röd och svart kaviar)
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Lägg i skalade hela vitlöksklyftor
- Låt vitlöken ligga med och steka tills de är helt mjuka
- Lägg i laxfilén och bryn på båda sidor
- Salta och peppra
- Häll på vinet och grädden
- Koka upp och låt puttra några minuter
- Tag upp de mjuka vitlöksklyftorna och pressa, hacka eller mosa dem
- Tillsätt vitlöken till grytan
- Krydda med dill
- Smaka av med mer salt och peppar vid behov
- För den mer lyxiga varianten kan man här på slutet strö över skalade räkor och röd och/eller svart kaviar
Serveras gärna med kokt potatis och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar