Enkelt och gott och variationsmöjligheterna är oändliga.
Att mitt i matlagningen få gå ut på trappen och klipp lite färska örter till matlagningen gör att min mat-nörds-hjärna slår frivolter!! Vilken lyx och vilken skillnad i smak!! Färskt är bäst!!
- 7 Tomater
- 2 msk Olivolja
- Basilika
- Timjan
- Oregano
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar
- 1 pkt (150-200 g) Fetaost
- Pasta
- Starta ugnen på 200°
- Dela tomaterna på hälften
- Lägg dem i en ugnsfast form
- Ringla över olivolja
- Krydda med salt och peppar
- Hacka och de färska örterna (ta de du vill ha eller de du har)
- Strö dem över tomaterna
- Ställ in i ugnen 15-20 minuter (tomaterna ska inte få färg)
- Koka under tiden pastan
- Häll tomaterna, oljan och kryddorna i en stor värmetålig skål
- Mosa tomaterna med en sked eller gaffel
- Häll i nykokt avrunnen pasta
- Vänd runt alltsammans
- Smula över fetaosten
Servera omgående!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar