onsdag 11 juli 2012

Vegetarisk tomatpasta

Har det här receptet upplagt redan men kör den igen helvegetarisk eftersom det var så den var planerad igår!
Enkelt och gott och variationsmöjligheterna är oändliga.
Att mitt i matlagningen få gå ut på trappen och klipp lite färska örter till matlagningen gör att min mat-nörds-hjärna slår frivolter!! Vilken lyx och vilken skillnad i smak!! Färskt är bäst!!

  • 7 Tomater
  • 2 msk Olivolja
  • Basilika
  • Timjan
  • Oregano
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 pkt (150-200 g) Fetaost
  • Pasta
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Dela tomaterna på hälften
  • Lägg dem i en ugnsfast form
  • Ringla över olivolja
  • Krydda med salt och peppar
  • Hacka och de färska örterna (ta de du vill ha eller de du har)
  • Strö dem över tomaterna
  • Ställ in i ugnen 15-20 minuter (tomaterna ska inte få färg)
  • Koka under tiden pastan
  • Häll tomaterna, oljan och kryddorna i en stor värmetålig skål
  • Mosa tomaterna med en sked eller gaffel
  • Häll i nykokt avrunnen pasta
  • Vänd runt alltsammans
  • Smula över fetaosten

Servera omgående!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar