söndag 8 juli 2012

Glaze till grillen

Har äntligen hittat ett gott glaze-recept. Vi är inte så mycket för den rökta smaken så det här är alltså en utan... Lite kryddig och söt smak som passar både fläsk och kyckling.
Koka ihop glazen i förväg så är det bara att pensla på när köttet ligger på grillen.

  • ¾ dl Ketchup
  • 1/4 dl Tomatpuré
  • 1 dl Japansk soya
  • ½ dl Honung
  • ½ dl Råsocker eller Brun Farin
  • 2 cm Ingefära
  • 2 Vitlöksklyftor
Gör så här
  • Skala och riv ingefära och vitlök
  • Blanda samman alla ingredienser i en kastrull
  • Koka upp glazen
  • Rör runt så du känner att sockret smält
  • Tag av från värmen och låt svalna


"Glazad" kycklingklubba... Mumma!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar