- 500 g Nötfärs
- 4 msk Ströbröd
- 1 msk Potatismjöl
- 1½ dl Mjölk
- 1 Ägg
- 75 g Fetaost
- 4 st Soltorkade tomater
- ½ Rödlök
- 1½ tsk Salt
- ½-1 tsk Mejram
- Peppar
- Smör/Olja
- Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk
- Låt stå ca 15 minuter
- Tillsätt saltet och rör runt
- Tillsätt färsen och rör samman till en smet
- Hacka löken och tomaterna och rör ner i smeten
- Smula ner fetaosten
- Tillsätt ägget
- Krydda med peppar och mejram
- Arbeta samman till en jämn smet
- Forma till biffar
- Hetta upp en stekpanna med smör eller olja
- Stek biffarna på båda sidor på medelhög värme
Om du är osäker på din kryddning kan du steka en liten provbit och smaka (om du inte vill smaka på den råa smeten)
Serverades med ris, tzatziki och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar