Kvällens kycklinggryta är i alla fall bästa försöket hittills.
Kycklinggryta, ris och en avocado/tomatsallad stod på vårt middagsbord idag.
- 2 stora kycklingfiléer
- 2 små röda paprikor
- 1 burk bambuskott
- 1 burk kokosmjölk
- Fisksås
- Olja (neutral)
- Sesamolja (OBS! Använd endast några droppar då denna olja är väldigt smakrik!)
- Chilifrukt eller chilipulver(kan uteslutas)
- ev. redning (i mitt fall maizena och vatten)
- Skär paprikan i bitar
- Hacka chilin (om du valt färsk)
- Strimla kycklingen
- Hetta upp oljan och sesamolja i en wokpanna (eller stekpanna)
- Fräs kycklingen tillsammans med chilin i oljan
- Häll i bambuskotten, fräs någon minut
- Droppa i lite fisksås (ta lite i taget och smaka av mellan varven)
- Häll i kokosmjölken
- Koka några minuter
- Smaka av med mer fisksås och ev mer sesamolja
- Den kokosmjölk jag använde var väldigt "rinnig" i konsistensen så jag gjorde en redning av vatten och lite maizena som jag rörde ner.
- Lägg i paprikan mot slutet så den inte kokas helt mjuk
Handlade hem lite ingredienser till thai-inspirerad mat förra veckan men har inte kommit till skott ännu. Måste prova din f-lax nån dag!
SvaraRaderaTACK för din gulliga kommentar hos mig!
Blir en thaiwok inom kort också :) men den får nog mannen vara med och styra lite i... han är wok-master i huset :)
SvaraRaderaDin header är fantastiskt härlig!! och sen alla bilder... såå fina :) En riktig må-bra-blogg ♥