Till detta serverade vi en matigare grönsallad med både avocado och fetaost.
- 3 frysta, tinade Smördegsplattor
- 500 g fryst, tinad Spenat
- 250 g Ricottaost
- 1 lättvispat Ägg
- ½ kruka Färsk basilika
- 400 g Laxfilé (eller tex röding)
- 25 Körsbärstomater
- Riven Muskotnöt
- Salt och Peppar
4 portioner
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Kavla ihop smördegsplattorna så de täcker botten och kanter på en ugnsfast form (i lämplig storlek)
- Lägg spenaten i en sil eller durkslag och krama ur vätskan
- Blanda spenaten med ricottaost och ägg och hackad färsk basilika
- Smaka av med salt, peppar och riven muskot
- Halvera körsbärstomaterna
- Tag bort eventuellt skinn och ben från laxfilén
- Skär fisken i ca 1 cm tjocka skivor
- Bred spenatröran på smördegen
- Lägg laxen och tomaterna på spenatröran
- Salta och peppra
- Gratinera i ugnen till smördegen får lite färg, 10-15 min
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar